Foredragsreferencer

Læs nedenfor

Foredrag for Grundtvigsk forum på Bornholm
Efter at have læst en velskrevet og inspirerende kronik i Kristeligt Dagblad (fra sept. 1997) af Tine Elisabeth Larsen, fik jeg lyst til at få noget mere at vide om det emne, kronikken behandlede. Den drejede sig om den danske missionær Anne Marie Petersen og hendes virke i Indien og samarbejde med Mahatma Gandhi. Anne Marie Petersens arbejde med skole og mission først i 1900-tallet var præget af engagement, åbenhed og fremsynethed. – Og det var netop, hvad jeg ønskede at høre noget mere om. En aftale kom i stand, og Tine Elisabeth Larsen holdt i foråret 2009 et foredrag her på Bornholm i vor forening Grundtvigsk forum. Et foredrag, der rummede mange detaljer, men dog var klart og letforståeligt og suppleret med illustrationer via en pc-projektor. Og som endvidere bar præg af foredragsholderens mangeårige optagethed af forholdene i Indien og det arbejde med landets børn, som var påbegyndt af Anne Marie Petersen - Alt i alt et fortræffeligt foredrag, som vi lyttede til med stor interesse og fulgte op på i diskussionen bagefter.

Thorkil Rasmussen, formand for Grundtvigsk forum på Bornholm


________________

Foredrag i Esbønderup kirke

Tine Elisabeth Larsen fortæller levende og engageret om et lille stykke dansk historie i det der skal blive verdens største demokrati, Indien. Et tankevækkende foredrag om hvordan noget der synes så ærke dansk som Grundtvig og frie skoler inspirerede Gandhi i hans reform af noget så fremmet som et indisk samfund under engelsk overherredømme. Foredraget er krydret med dejlige billeder fra det farverige Indien.

Else Rosenlund Korsholm, Esbønderup Kirke
________________
Dragør - St. Magleby Soroptimistklub

Dragør – St. Magleby Soroptimistklub havde den store glæde at have cand. theol. Tine E. Larsen til at holde foredrag om hvordan hun startede Dansk - Indisk Børnehjælp.

Det var så spændende og fængslende at høre hvordan Tine berettede om at blive grebet af at ville hjælpe børnene i Indien efter en rejse rundt i landet, og så komme hjem her til Danmark og som en sand idealist få startet Dansk – Indisk Børnehjælp. Der nu efter 12 år har udviklet sig til børnehjem for piger, hjælp til kvinder så de kan starte en lille virksomhed – hjælp til gadebørn – hjælp til Hiv/aids-ramte kvinder, og for at skaffe penge til alle disse fantastiske projekter har man også startet en genbrugsbutik i Ahorngade. Det er så beundrings værdigt og et levende bevis på at hjælpen i det store forum nytter. Al mulig held og lykke i fremtiden ønsker Dragør klubben.

Inge Lyck
________________

Foredrag i SHOP4INDIA
Foredraget om Anne Marie Petersen og hendes forbindelse med Mathama Gandhi i SHOP4INDIA var spændende og desuden blev det givet på en meget livlig og interessant måde. For mit eget vedkommende havde jeg set filmen om Gandhi og desuden på en af mine rejser til Indien set et museum, hvor mange af Gandhis private ejendele befinder sig. Det jeg ikke vidste var hans meget tætte kontakt til danske Anne Marie Petersen og deres mange årige venskab og brevudveksling.

Anne Marie Petersen var rejst til Indien som ung missionær. Da hun oplevede forholdene i Indien og så det behov der var for uddannelse specielt for piger oprettede hun en pigeskole Seva Mandir. Seva Mandir er i dag en stor kostskole med flere hundrede piger.
Gunhild
________________

Foredrag hos Beklædning & Tekstil Senior klub
I november 2003 læste jeg en artikel i et ugeblad om Dansk - Indisk Børnehjælp, det var Tine E. Larsen, der var initiativtager til at bygge et børnehjem i Indien. På dette tidspunkt blev der plads til 30 piger. Piger i Indien er uønsket på grund af medgift, selv i overklassen vælges pigerne fra, ofte aborteres de. Ud over børnehjemmet køres der et skoleprogram for piger, hvis mødre kan låne penge, så de kan købe en ko, denne ko giver moderen råd til at pigen kan gå i skole. Alt dette samt mange andre oplysninger lød så spændende, så jeg kontaktede Tine for at høre om hun ville komme ind i Beklædning & Tekstil Senior klub. Dette var i år 2003. Tine kom det var en stor oplevelse.

I 2010 ville vi gerne høre hvor langt man var kommet. Atter mødte Tine op. Der var sket meget, pigerne var blevet små damer, der var kommet solfangere og meget mere, skønt for foreningen at de bliver betænkt med arv og bidrag. Jeg kan kun anbefale Tine. Hun har en glad og behagelig måde at holde foredrag på, hun ved hvad hun taler om, samt nogle skønne billeder følger foredraget. Tænk at stable et børnehjem i Indien op. Godt gået.!!

På Beklædning & Tekstil Senior klubs vegne
Kirsten Thorsen
________________

Rotary Dyrehaven
Kære Tine

Endnu en gang mange tak for et utroligt spændende og medrivende foredrag om kvinders situation i Indien, som du var så venlig at berige os med i Rotary Dyrehaven. Jeg kan fortælle dig, at alle var dybt berørte og nok også overraskede, hvor lidt vi egentlig kender til Indiens forhold.

Jeg skulle hilse fra de tilstedeværende.

Med venlig hilsen
Jytte Holm-Larsen
Advokat (H) - Mediator

________________

Foredrag i Gjesing kirke

Tine Elisabeth Larsens foredrag i Gjesing kirke om børn og kvinders forhold i Indien.

Der var mødt 49 tilhører, og de blev vidne til et meget spændende lysbilledeforedrag om børn og kvinders forhold i Indien. Det var meget spændende, at høre Tine berette om de frygteligt senarier, som hun har oplevet på sine rejser i Indien. Det var meget tankevækkende, at høre om mangelen på kvinder – kvinders stilling i hjem og familie – kvinders forhold i ægteskaber – om pigerne medgift – der burde være omvendt.

Lars Andersen
6715 Esbjerg N


Tine Elisabeth Larsen fra Dansk - Indisk Børnehjælp, var 13. oktober 2010 på besøg i Gjesing kirke, hvor hun for en fuld sal fortalte om foreningens arbejde på børnehjemmet i Arni i Sydindien, viste billeder og medbragte effekter fra Indien, samt fortalte om arbejdet med de mange samarbejdspartnere – organisationer for børne- og kvinderettigheder i Delhi samt i andre dele af Indien.

Tine Elisabeth Larsen fortalte desuden om økonomiske, politiske og især kulturelle forhold i Indien, forhold der er flertydige for en vesterlænding, samt om religion og tradition og om den opmærksomhed verdenssamfundet giver disse problemer.

Det var en øjeåbnende og meget vigtig eftermiddag for mange i Esbjerg, og helt sikkert et oplæg der kan danne baggrund for etablering af en lokalgruppe af Dansk - Indisk Børnehjælp i Gjesing.

De allerbedste anbefalinger gives hermed.
Sognepræst Michael Brautsch, Gjesing Kirke, Esbjerg.
________________

Foredrag om Dansk - Indisk Børnehjælp i Bellahøj kirke

I okt. 2010 havde Bellahøj Kirke den store glæde at have besøg af stifteren af Dansk - Indisk Børnehjælp, Tine E. Larsen, til et café-møde. Tine er en engageret foredragsholder der ”brænder for sagen”. Hun formår at fortælle om Indien i fortid og nutid så tilhørerne virkelig lytter – og lærer noget. Mikrokreditlån – skolesponsorater – hjælp til selvhjælp - er nogle få nøgleord her: Læs meget, meget mere på Dansk - Indisk Børnehjælps hjemmeside: www.danskindisk.dk Vi kan på det varmeste anbefale dette foredrag.

Helen Kalstad, Bellahøj Kirke

Tines farverige foredrag om Indien er særdeles oplysende; jeg gik derfra mæt og meget mere vidende om dette særprægede land.
Liselotte
________________

Foredrag for Ældre Sagen i Rødovre

Kære Tine.
Tak for en utrolig dejlig formiddag. Vi var mere end 100 tilhørere der lyttede intens.

Du fortalte så spændende og tydeligt hvor dårligt det står til med piger og kvinder i Indien, og med billeder blev det endnu bedre. Om de mange kvinder der så at sige bliver slået ihjel, så der i dag mangler 50 millioner, så man nu næsten kun ser mænd i nogle byer.

Med venlig hilsen
Birgit Jakobsen. Ældre Sagen
________________

Aktiv højskolen i Herning

TAK for en meget vellykket højskoleeftermiddag i Herning, hvor du virkelig formåede at få dit store kendskab til indiske forhold ud. Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger, fordi mange ikke vidste, at piger og kvinders forhold er så umenneskelige i Indien. Det er da virkeligt godt, at de får øjnene op for disse misgerninger og svære livsvilkår, du har rørt deres hjerter.

Ragnhild
________________

Foredrag IBC International Business College i Kolding
Eleverne og vi var glade for dit foredrag, og vi vil meget gerne have dig med igen næste år.

Foredraget var levende og interessant med mange nyttige oplysninger og gode billeder. Du kom ind på stort set alt, hvad eleverne skulle arbejde med, og både de og vi refererede ofte til foredraget i løbet af resten af projektet, når de arbejdede med emnerne. Det virkede også rigtig godt, at du fortalte små historier, både fra dine egne oplevelser og fra f.eks. religiøse fortællinger.

Dora Seest Knudsen
Underviser
HG, IBC International Business College
________________

Foredrag hos Soroptimist International Kastrup-Tårnby
Som gæster i Soroptimist International Dragør-St.Maglebyklubben tidligere på sæsonen, hvor Tine Elisabeth Larsen holdt et inspirerende foredrag om tilværelsen for fattige piger i Indien og om, hvordan hun startede Dansk - Indisk Børnehjælp, blev vi så begejstrede, at vi foreslog vores klub i Kastrup-Tårnby at invitere Tine med det samme foredrag på vores januarmøde i år.

Vi havde i forvejen udsendt materialet fra hjemmesiden, og alle deltagerne syntes, at foredraget langt oversteg deres forventninger. Der blev efter foredraget tid til at stille spørgsmål, og ikke mindst her glimrede Tine med sit engagement og store viden om Indien.

Det er skønt, at der findes ildsjæle som Tine til at åbne vores øjne for, at ikke alle har det så godt som vi her i Danmark, og at det nytter at hjælpe.

Da det er en del af Soroptimismens formål at støtte kvinder og børn i nød, er det oplagt at klubben fremover yder støtte til Dansk - Indisk Børnehjælp.

Med venlig hilsen
Jytte Crusell og Birgitte Jønck
Soroptimist International Kastrup-Tårnby
________________

Foredrag i "Store Magleby Kvindekreds"
Håber du kom godt hjem, og dernæst tusind tak for et meget fint foredrag, alle var så begejstret, tror du kommer til at holde flere, der var mange der kom og spurgte mig, hvordan og hvorledes, måske skal vi have et i vores Loge i Odd Fellow, men du hører om det.

Det var så dejligt at høre en person der kunne sit emne, uden at bruge øøø til hvert andet ord, sikke flotte billeder.

Endnu engang tusind tak.

Mange hilsner
Aase von Bülow
________________

Foredrag i Sejs-Svejbæk Kirke

Der har været så mange positive tilkendegivelser om dig og dit foredrag. Det var en dejlig eftermiddag.

Rita Østergaard
________________

Foredrag i Vejen
Arrangementet var meget vellykket. Vi havde valgt at holde et eftermiddagsmøde, og der kom 20 gæster.

Alle gik hjem og var en oplevelse rigere. Der var ikke mange af deltageren der i forvejen vidste hvordan forholdene er for piger og kvinder i Indien. Der blev også tegnet et nyt sponsorat.

Jeg håber også med dette arrangement, at få flere frivillige til at arbejde for frivilliggruppen her i Vejen, så vi også fremover kan hjælpe og støtte Dansk - Indisk Børnehjælp.

Gerda Eskesen
________________

Foredrag i Mårum Kirke

Jeg har lige hørt Tine Elisabeth Larsens foredrag om Indien og forholdene for kvinder dernede. Dét var en overraskelse af de bedre!

Tine er en fængende foredragsholder, som behersker den svære kunst at formidle til UG med kryds og slange i det rigtig gamle system, 13 i det gamle og 12 i det nuværende.

Det fås simpelthen ikke bedre!

Tine formår at holde alle fanget, da hun behersker alle dele af foredragets kunst. Først og fremmest formidler hun med hjertet til hjertet så det huskes.

Mere spændende, underholdende, givende og tankevækkende foredrag skal man lede længe efter.

Tak for det.
Læge Sten Oyre
________________

Foredrag i Helleruplund kirke

Vi har i dag været til foredrag i Helleruplund kirke.

Det blev en rigtig god oplevelse. Tine Elisabeth Larsen fortalte engageret og livligt om baggrunden for sit engagement i Indien. Hvordan hun som ung teologistuderende valgte sit speciale ved at fortælle om den grundtvigianske missionær Anne Marie Petersen, der i begyndelsen af 19-hundredetallet virkede i Sydindien og dér – med hjælp af sin gode ven og indstillingsmæssigt ligesindede – Mahatma Gandhi – oprettede en pigeskole – Seva Mandir i Tamil Nadu i Sydindien. En nyfødt pige er ofte ikke velkommen i Indien. Forældre oplever ikke en lille datter som en glæde, men som en forfærdelig udgift, fordi det at få hende gift er ensbetydende med umådelige udgifter til medgift. Så mange forsøger at skaffe sig af med enten pigefosteret eller den nyfødte pige for at undgå denne udgift. Indien har i dag et underskud på omkring 62 millioner kvinder og piger, hvilket giver nogle helt andre sociale problemer, bl.a. at Indien i dag importerer kvinder fra bl.a. Nepal og Bangladesh. Disse facts er bl.a. baggrunden for oprettelsen af Dansk - Indisk Børnehjælp og grundlæggelsen af børnehjemmet i Arni, hvor næsten 30 piger får et hjem, kærligt, beskyttet og med vægt på uddannelse og muligheder for fremtidens kvinder.

Om alle disse ting og meget mere, fortalte Tine Elisabeth – uden manuskript - fordi det ligger helt inde i hendes hjerte og hjerne – ved mødet til omkring 30 personer i Helleruplund Menighedshus.

Spørgsmålene bagefter vidnede om, hvor grebet vi tilhørere var af det, vi hørte, hvor forskrækkede vi var over, at forholdene er så rædsomme, og hvor imponerede vi var over at høre om, hvordan Dansk - Indisk Børnehjælp fungerer og bliver ved med at finde nye områder, hvor deres indsats kan udvirke bedre forhold for de piger og kvinder, der lige nu får deres hjælp. Dansk - Indisk Børnehjælp - uafhængig af religiøse og politiske retninger - arbejder udelukkende med frivilliges engagement, opfindsomhed og arbejdskraft. Det er en utrolig flot, medmenneskelig indsats, som vi må beundre.

Se mere på Dansk - Indisk Børnehjælp hjemmeside: www.danskindisk.dk.

Ole og Ida Meyer
Hellerup
________________

Foredrag i Husum kirke
Jeg siger mange tak for en rigtig god oplevelse i Husum Kirke onsdag d. 12 okt. 2011 hvor Tine Elisabeth Larsen fortalte om, og viste billeder fra Indien. Jeg hørte om de forfærdelige forhold mange indiske piger bliver udsat for.

Tine fortæller flydende og let og ved utrolig meget om forholdene og har en klar holdning. Jeg er derfor stolt over at være en lille del af dem der gør det muligt for Tine at hjælpe på så mange planer, ved at være frivillig i SHOP4INDIA, Lisbet Elmose.
________________

Foredrag IBC International Business College i Kolding
Det er vores indtryk, at eleverne fik meget ud af dit foredrag. Det var godt at høre om din baggrund og at få sat ansigt på et par af pigerne på hjemmet. Sari-konkurrencen var sjov, og eleverne gik op i det. Som sidste år var billederne en stor del af oplevelsen.

Vi har igen været fuldt ud tilfredse med samarbejdet, og anbefaler dig gerne som foredragsholder.

Dora Seest Knudsen
Underviser
HG, IBC International Business College
________________

Foredrag i OK- Klubben i Roskilde
Med overskriften ”I Gandhi og Anne Marie Petersens fodspor” havde OK – Klubben i Roskilde torsdag den 3. november 2011 den store fornøjelse at lægge øre til et særdeles spændende og udbytterigt foredrag om det ”nyere” Indien fortalt at Tine Elisabeth Larsen. Foredraget tog udgangspunkt i den grundtvigske missionær Anne Marie Petersen, som deltog aktivt i indernes kamp for selvstændighed, grundlagde en pigekostskole og blev nær ven med Gandhi.

Tine har en vidunderlig evne til at formidle sin store viden om Indiens historie og ikke mindst Gandhi og Anne Marie Petersen, på en måde, så tiden flyver af sted, og man har bare lyst til at høre mere.

Foredraget er desuden fornemt underbygget med power point.

Med venlig hilsen

Jens Larsen
OK – Klubben i Roskilde
________________

Foredrag i AOF Roskilde

I dette efterår har vi 6 gange haft besøg af cand. theol. Tine Elisabeth Larsen i forbindelse med 6 forskellige foredragsrækker for ældre.

Tine har ikke holdt det samme foredrag hver gang, men følgende titler har været afholdt:
1. ”De savnede kvinder - Om piger og kvinders forhold i Indien” (1 gang)
2. ”Det maleriske Sydindien - et bombardement af alle sanser” (2 gange)
3. ”Åh Indien – en rejse gennem historie, religion og natur” (2 gange)
4. ”I Mahatma Gandhi og Anne Marie Petersens fodspor” (1 gang)

Tine rejser og har rejst MEGET i Indien, og krydrer altid sine foredrag med egne billeder. Tine er meget opmærksom på tilhørernes ”niveau”, og har inden hvert foredrag spurgt ind til, hvor deltagerne aldersmæssigt (m.v.) befandt sig...

Deltagerne har været meget tilfredse med Tines engagerede foredrag, så jeg kan varmt anbefale Tine som foredragsholder!
Peter Munch Jørgensen
AOF Roskilde

________________

Foredrag i Gladsaxe kirke
Kære Tine!

Efter foredraget sagde jeg bl.a.: at det var længe siden, at jeg var blevet klogere i 1½ times tid i et stræk. Det var et meget interessant foredrag, men også fint fremført ledsaget af flotte billeder. Der er flere, som har kommenteret foredraget over for mig og de var ligeså imponeret, som jeg selv.

Det er et foredrag, som jeg vil fortælle kolleger om.

Med venlig hilsen
Finn Houmann
________________

Foredrag i Jakobskirkens seniorklub, Roskilde
Kære Tine E. Larsen

Tak for en fantastisk eftermiddag i selskab med dig og de indiske piger/kvinder. Det er utroligt, så lidt vi ved om kvinders forhold i Indien - du viste smukke billeder - og du er en rigtig god fortæller. Jeg kunne virkelig høre, hvor meget du brænder for sagen. Tiden gik bare alt for hurtigt, men jeg håber, der bliver en anden mulighed for at høre mere.

Mange venlige hilsener og tanker fra
Aase H. Huld
________________

Foredrag i AOF Ribe og Bramming
Det var en fornøjelse at høre om Indien, spændende og interessant og med meget flotte billeder.
Else

Meget interessant og oplysende.
Anne Marie Jakobsen
________________

Foredrag i Sdr. Onsild kirke

Kære Tine
Tak for et fantastisk foredrag. Du er rigtig god til at fortælle, man bliver helt tryllebundet.
Bente Hornbeck

Det var et rigtig godt foredrag - meget udførligt og du taler meget tydeligt.
Oda Christensen

Der ventede de mange fremmødte i Sdr. Onsild Konfirmandstue en stor oplevelse, da formanden for Dansk - Indisk Børnehjælp, cand. theol Tine Elisabeth Larsen holdt et fantastisk foredrag, torsdag den 19.april 2012. Foredraget, som egentlig bestod af to, dels:” Åh Indien - en rejse gennem historie, religion og natur” og dels” De savnede kvinder”, om de uhyggelige forhold, forfærdende mange kvinder lever og lider under.

Vi fik et yderst velkvalificeret og dybt engageret foredrag, ledsaget af smukke og bevægende billeder. Aftenen gjorde et dybt indtryk på tilhørerne, som virkelig følte, at de kom tæt på den indiske folkesjæls mangfoldighed og fornemmede, hvilke enorme problemer dette kæmpe land står overfor.

Det var en aften, hvor det var hjertet, der talte…….hvor ordspillet: ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe én, kom til sin ret, og hvor netop det ord gør en kæmpe forskel, når det udøves af en ildsjæl som Tine. En stor TAK fra os alle!

De varmeste hilsner og alt godt!
Astrid
________________

Foredrag i Tingbjerg kirke
Forleden gæstede Tine Elisabeth Larsen Tingbjerg Kirke med sit foredrag ”I Mahatma Gandhi og Anne Marie Petersens fodspor”. Det blev til en indholdsrig eftermiddag for de mange fremmødte. Ledsaget af yderst vedkommende billeder i gode intervaller blev vi introduceret til en verden, der for de flestes vedkommende syntes at ligge langt væk. Men hvor blev den nærværende ved Tine Elisabeth Larsens foredrag, der bevægede sig hjemmevant mellem dansk missionshistorie, Indiens historie og Anne Marie Petersens enestående engagement på bedste grundtvigske manér. At tage afsæt i den enkeltes behov og på denne måde styrke folkeligheden på stedet var noget, mange kunne genkende fra deres eget liv.” Hende må du godt invitere igen”, sagde flere bagefter.

Ulrich P.G. Vogel.
________________

Foredrag i AOF Randers
Fantastisk spændende foredrag
Inge Lise Bertelsen.
________________

Foredrag hos Y´s Men´s Club I-II, Hobro
Fantastisk spændende foredrag om forholdene i Indien, især for de fattige med vægten lagt på piger og kvinder. Et foredrag fortalt levende i tekst og billeder. Værd at høre og se.
Lis og Jens Petersen

Tusind tak for et helt fantastisk givende og levende foredrag om Indien. Det var rigtig spændende at høre om samt se de flotte billeder.
J. Jensen

God kombination af det auditive og visuelle. Grundig, indholdsrig og tydelig tale helt uden manuskript, flot klaret. Det var en fantastisk aften. Tine er kompetent og vidende.
Arndt Jessen Hansen

Det var et rigtig spændende interessant foredrag, der ikke var søvndyssende, da du er meget kvik til at komme videre. Det føltes ikke som et langt foredrag. Tak for en rigtig dejlig aften sammen med dig. Jeg ønsker dig alt godt med dit arbejde.

Anne Grete Nielsen
________________

Foredrag i AOF Silkeborg
"Indien – landet med de mange facetter” var et dejligt og levende foredrag, som kun gav en lyst til at rejse til Indien med det samme for selv at opleve landet på egen krop og sjæl. Tine Larsen var et inspirerende kendskab med stor viden om dette store og tidligere for mig temmelig ukendte land.

Mette Agervig, AOF Silkeborg
________________

Foredrag i Varde
Et fint fyldestgørende lysbilledeforedrag, som man husker og tænker på.
Else

Det var et rigtigt interessant foredrag - jeg lærte en masse om Indien, selv om jeg troede jeg vidste en masse. Lærerigt, spændende og rystende.
Hanna
________________

"Hvad du forestiller dig, skal du få"
hævder Tine. Lyder det en anelse flippet eller som noget fra en Disneyfilm? Måske. Det tænkte jeg i hvert fald, da jeg blev præsenteret for påstanden i begyndelsen af Tines foredrag. En time senere var jeg helt rundt på gulvet. Opløftet, inspireret, glad - og en anelse beklemt. Var der måske alligevel noget om det der med, at vi som mennesker har kræfterne til selv at skabe glæde, lykke og harmoni i vores tilværelse? Og hvad ville det betyde for mig, hvis jeg fulgte Tines råd og begyndte at visualisere mine ønsker for fremtiden?

Jeg tog imod udfordringen og begyndte for et halvt år siden at leve efter Tines filosofi 'Vær i målet - se det for dig - lev det ud'. Og jeg kan allerede nu afsløre: der er noget om snakken! Det begynder i det små: man erstatter de negative tanker med de positive - 'jeg glæder mig til i dag, jeg er sikker på, at netop dagen i dag vil bringe mig en masse godt' og langsomt begynder universet at rette sig ind efter tankerne. Ja, det ER flippet og ja, det er som revet ud af Jesper Fårekyllings eventyrverden - men jeg er ligeglad for: jeg forestiller mig nu dagligt glæde og kærlighed, som jeg får tifold igen. Og det er ganske vist! :-) En stor tak til Tine for at ruske liv i mig med sit inspirerende foredrag." Knus fra Karen :-)
________________

Foredrag i AOF Randers
Meget interessant, får stor lyst til at besøge landet og høre mere.
________________

Foredrag IBC International Business College i Kolding
Tak for dit fine foredrag. Det er en fantastisk måde at starte temaet op på og du holder eleverne super fokuseret i 2 timer det er rigtig godt.

Dette var bl.a. en af kommentarerne fra en kollega: ”Jeg synes Tine Larsen gjorde det rigtigt godt. Det bedste oplæg jeg har hørt – ikke mindst fordi det fangede eleverne og de noterede flittigt ned. Tilpas dosering af tid på forskellige emner”

Eleverne har givet samme tilbagemelding. Måske synes det at de gik lige stærkt nok til tider, men det synes jeg at vi skal tage positivt fordi det viser deres interesse for gerne at ville have det hele med. En interesse der ikke nødvendigvis er der før du går på.

Dit engagement brænder igennem og du har en enorm viden om indisk kultur som må siges at være et emne så bredt at det kan være svært at favne over. Men du har sat dig ind i vores oplæg og rammer plet med de emner du tager op. Det er helt fantastisk. Eleverne bliver bidt af foredraget fordi du er autentisk og de mærker at du er en ildsjæl.

Venlig hilsen

Gitte Larsen
Underviser

HG
________________

Foredrag på University College Sjælland sygeplejerskeskolen i Slagelse
Tine er en meget nærværende foredragsholder, som med sin varme og entusiasme fastholder publikum med inspirerende historier om Dansk -Indisk Børnehjælp's betydningsfulde arbejde.

Et foredrag med opsigtsvækkende facts og smukke billeder, som lader en at forstå, at selv en lille hjælp kan afstedkomme en betydelig forskel for de børn, kvinder og familier, som Dansk - Indisk Børnehjælp indtil videre når ud til.

Alle de skæbner som det moderne Indien helst vil glemme og som ikke bør stå i skyggen for den hjælp og årvågenhed der er omkring Afrika.

Meget berigende og tankevækkende foredrag!

Kh
Alette


Det var et meget spændende foredrag, der blev krydret med gode og illustrative fotos.

Foredraget indeholdt mange spændende informationer om Indien generelt , og mere specifikt om de muligheder, som vores sygeplejestuderende kan benytte sig af, hvis de tager et praktikophold i sidste del af deres uddannelse.

Oplægget var meget velstruktureret og gav god basisviden om sundhedsproblematikker i Indien. Der var desuden nyttige oplysninger om boligforhold og prisniveau for sygeplejestuderende under et praktikophold.

Det var alt sammen meget inspirerende, og mange studerende overvejer nu mulighederne for at arrangere et ophold derude.

Hanne Wissing,
International koordinator, Master i Globalisering og Integration
________________

Foredrag i Hornbæk kirke
Medrivende på alle fronter. Levende og gode billeder.
Helle V.
________________

Foredrag for elever og lærere fra Nykøbing Katedralskole
Nykøbing Katedralskole hørte Tine Elisabeth Larsens foredrag om Indien. Tine berettede om sine talrige rejser til Indien, og om hvordan hun oplever Indien på nærmeste hold og ikke mindst om kvindernes status.

Tine talte i omkring 2 timer om sine spændende og jordnære oplevelser i Indien. De to timer føltes som 45 minutter. Det var højst interessant, fantastisk flot illustreret, og Tine har en helt speciel indlevelsesevne og engagement, som smitter af på os tilhørere. Vi nød foredraget, som i høj grad var informativ og indsigtsgivende.

Tine talte frit om sine oplevelser med støtte fra en del fotos og billeder fra Indien. Effekten var åbenlys: eleverne fik masser af aktuel viden med hjem og var tryllebundne i samtlige to timer med kun en mindre pause. Vore elever fik endnu mere blod på tanden til at rejse til Indien, hvor vi tager ud den 4. oktober. Tak for et supergodt foredrag og din måde at være på, Tine. Vi medgiver Tine en stor anbefaling for et levende foredrag, som i alle højeste grad har gjort indtryk på vore elever.
Tak for det!

Jette Nygaard, Nykøbing Katedralskole
________________

Foredrag Åh Indien, Grundtvigskirken, Esbjerg

Det var en rigtig fin eftermiddag, hvor vi fik en masse grundlæggende viden om landet, dets befolkning, kultur og religion. Tine var god til at ”krydre” med sine egne oplevelser fra mange rejser i Indien. Der er ingen tvivl om, at hun brænder meget for landet, idet hun fortalte med en varme og entusiasme, der smittede af på os tilhørere.

Venlig hilsen
Lisbet Knudsen

________________
Kære Tine
Tak for et utrolig godt foredrag, jeg blev inspireret af at høre dit foredrag efter vi snakkede sammen i telefon tilbage i september.

Og da jeg så så du havde et åbent foredrag i Esbjerg slog jeg til. Det var en fantastisk rejse at komme igennem Indien sammen med dig i Grundtvigskirken. Jeg kan mærke at Indien er dit hjertebarn og du giver med din fortælling en stor lyst til at hjælpe. Jeg sidder tilbage med en varm følelse af, at her kan vi virkelig gøre en forskel for kvinder og børn i Indien. Med dine smukke billeder giver du indblik i hvordan Indien også kan opleves. Jeg kan varmt anbefale at komme og høre Tine.

Gitte B. Hansen
________________

Foredrag i Studiekredsen på Hobro bibliotek

Helt utroligt alt det vi fik at vide, som vi ingen anelse havde om. Tine er en meget vital og engageret foredragsholder. En af de helt rigtige eftermiddage, hvor vi har fået meget med hjem.
Emmy

Som altid er Tine en fremragende fortæller, så levende og bekræftende. Indien er et fantastisk land på både godt og ondt. Jeg kender lidt til landet og det er altid dejligt at høre om Indien.
Tove

Tak for et meget inspirerende foredrag med fine billeder.
Kirsten Pedersen

Tak for et meget spændende foredrag med flotte billeder. Du taler meget tydeligt og levende.
Else

Tusind tak for din viden, du er god til at fortælle.
Kirsten Sand
________________

Foredrag i Ryslinge Frimenighed
Tusind tak for et levende og medrivende foredrag i Ryslinge Frimenighed.
Birte Fahnøe Lund

Du er rigtig god til at formidle klart og engageret.

__________________

Foredrag på Erhvervsskolen Nordsjælland
Du får hermed lige et par linjer om dit fantastiske foredrag:

I forbindelse med vores Indien tema på 3. år HHX og HTX, havde vi været så heldige at få Tine E. Larsen ud til et foredrag om Indiens kvinder på Erhvervsskolen Nordsjælland. Vi havde intet tidligere kendskab til Tine, men det viste sig at være et rigtig godt valg. Hun var særdeles professionel og formåede at fastholde vores elevers interesse i halvanden time. Tine kom med mange gode og relevante input ledsaget af spændende og flotte billeder. Det var et oplæg, der var yderst relevant for vores tema og emnet var bare helt rigtigt i forhold til elevernes alder og interesser og kunne efterfølgende bruges i vores undervisning. Så alt i alt et rigtigt relevant og brugbart oplæg og ikke mindst en rigtig god oplevelse både for lærere og elever. Kan kun anbefales.

Trine Elmakies
Underviser
Hhx, Handelsgymnasium

____________________
Foredrag i Støvring
Fremragende.
Laurits


Vældig interessant og veldisponeret foredrag.
Jytte Espersen


Kære Tine,
Mange tak for et fantastisk godt foredrag, lige fra flotte billeder til en god orientering omkring Indien. Alle dem der ikke kom, gik glip af en rig eftermiddag. Du har en rigtig god stemme der er til at forstå.
Villy Larsen


Som altid er Tines foredrag en oplevelse. Hun gør foredraget levende og indholdsrigt.
Tove Moberg
___________

Foredrag i Vestervang kirke
Tine Elisabeth Larsen holdt et foredrag i Vestervang Kirkes eftermiddagsklub for ca. 80 ældre om sin vej til Indien. Det var meget informativt og spændende, alle fulgte interesserede med, og der blev vist flotte billeder til at understøtte indtrykkene fra dette store og spændende land. Selv de drabelige fakta om alle de piger, der mangler i Indien, blev ikke serveret usmageligt, men som fakta, der i sin mængde chokerer uden at gruen i sig selv skal udpensles. Man sidder efter foredraget tilbage med et godt mod, fordi der kan gøres noget, og fordi ildsjæle som Tine gør noget for at hjælpe nogen, og det kan vi jo alle gøre.
Sognepræst i Vestervang Kirke Mette Dansøn

Det var et fint foredrag og en oplevelse at høre om Tine fortælle om børnehjemmet i Indien.
Hanne
___________

Foredrag AOF Esbjerg
Spændende foredrag. Du taler meget klart og tydeligt og foredraget var fyldt med flotte billeder.
Anne
___________

Foredrag i Studiekredsen på Hobro bibliotek
Meget spændende foredrag fortalt let forståeligt og muntert samtidig.
Gode billeder, der siger meget. Alt til ug.
Emmy B. på vegne af alle ved mit bord.
___________

Foredrag for elever, forældre og lærere fra Nykøbing Katedralskole

Tine Elisabeth Larsen er en fremragende foredragsholder. Man kan høre en knappenål falde når hun formidler sin store viden om Indien. Vi er alle blevet dybt berørt af Tines fortælling, og hendes skildring af kvindernes situation bør få os alle op af stolene og samtidig være stolte over vores egen historie siden 1915.
Jutta Bojsen-Møller

Et rigtig godt foredrag hvor man fik et bedre og anderledes indtryk af indien.
Jane Nielsen

Meget inspirerende og levende foredrag godt krydret med billeder.
Bente Nielsen
___________

Foredrag hos AOF Vejen
Det er super godt - men der er ikke tid til fordybning.
Prøv at komme igen næste år.
E. Bertelsen

Du giver Indien de farver - i din fortællemåde - som jo netop kendetegner landet.
Flot gået.
Johanna
___________

Foredrag hos AOF Fredericia
Et fantastisk godt og oplysende foredrag.
Elisabeth

Jeg har haft en utrolig oplevelse med dette foredrag - har næsten selv været i Indien. Tusind tak.
Hanne Ladegaard
___________

Foredrag hos AOF Vejle
Det var super godt. Vi kunne sagtens bruge en time mere.
Marie, Jørn og Inge

Et dejligt foredrag, hvor vi virkelig fik indblik i Indien, og alt hvad det indebær.
Jeg har virkelig fået lyst til at besøge landet.
Tak for i dag.
Anne Dorthe
___________
Foredrag hos AOF Kolding
Meget interessant. Jeg ved ikke meget om Indien, så kom endelig igen.
Anna

Et virkelig godt foredrag. Ville gerne høre mere om Indien.
Birgit Poulsen

Super spændende - gerne en fortsættelse

___________
Foredrag i Seniorklubben i Jakobskirken

Tak for et dejligt foredrag der fylder mig med en tro på, at vi skal tænke på hvordan vi behandler hinanden. Tak for den varme du talte med. Jeg har en læsekreds og jeg vil gøre mit til at du kan tale mere om Indien. Det var en dejlig oplevelse.
Kirsten
___________
Foredrag i Hvalba, Færøerne
Det var et fantastisk foredrag. Samtidig en øjenåbner for os kvinder, der nu ser hvordan mange indiske kvinder og piger har det. Tak for denne oplevelse. Vi har fået noget at tænke over.
Diana, Ann og Jeann

Rigtig spændende foredrag og interessant at høre fra en del af verden, vi ikke høre så meget om.

Tusind tak for et meget spændende foredrag.

Et rigtig spændende og tankevækkende foredrag.

___________
Foredrag hos AOF Ribe
Hvor er du skøn at høre på, nu vil jeg til Indien....Man kan se det hele for sig, sådan som du fortæller. Skønt."
___________
Foredrag hos AOF Christiansfeld
Hej Tine,
Du holdt et fantastisk godt fordrag om Indien. Sagligt og mange af dine egne oplevelser. Spændende.
Vi mærker at vi er med på din rejse.
Kirsten Krogh

Spændende og lærerigt foredrag
Karen
___________
Foredrag i Villingerød kirke
Mange tak for et spændende foredrag i Villingerød. Det åbnede for en helt anden verden.
Grethe
___________
Foredrag i Vejleåkirke i Ishøj
Spændende, oplysende og med varme og humor. Rigtig dejigt foredrag. Tusind tak for det.

Jeg synes det var et fantastisk foredrag: Oplysende, oplivende. Det var spændende at høre om børnehjemmets virke, og alt det, det ar sat i værk.
Lene

Dejligt positivt foredrag med stort "vid" om indiske pigers skæbne.
Elisabeth
___________
Foredrag FOF Korsør
Det var meget levende og inspirerende, krydret med mange selvoplevede ting, og superfine billeder. Tak for den oplevelse.
Kirsten
___________

Foredrag på Slagelse gymnasium
Jeg synes, at det var et fantastisk foredrag du holdt om Indien – det var inspirerende, tankevækkende, kom helt tæt på emnerne og formidlet på en utrolig spændende måde. Det ses tydeligt, at dit hjerte banker for sagen og at du har et hav af viden, som du formår at viderebringe til alle i øjenhøjde.

Eleverne var meget begejstrede og jeg tror, at du formåede at vække deres interesse for landet yderligere og give et indblik i nogle ting de aldrig havde forestillet sig. Der var meget positivt respons på foredraget og de følte at emnerne blev levendegjort på en helt naturlig måde. Så alt i alt et super berigende foredrag – på alle måder! Tusind tak
Christina Højrup Knudsen
___________

Foredrag på Mariagerfjord Gymnasium
Vi havde vi besøg af Tine fra foreningen Dansk - Indisk Børnehjælp, hvor Tine holdt foredrag om kvinder og pigers forhold i Indien, foreningens arbejde med at forbedre forholdene og Tines egen vej ind i dette arbejde.

I 1 ½ time 250 1g’ere og 100 hf’ere fanget med sit foredrag, sine billeder og sin personlige historie - og det kræver sin m/k!

Tine har noget på hjertet, og formidler på en nuanceret, objektiv men også personlig og engageret måde om kvinders og pigers forhold i Indien og kampen for bedre vilkår.

Foredraget kan varmt anbefales og er særdeles relevant i forhold til engelsk, historie eller samfundsfag i gymnasiet.

Søren Urup
Uddannelsesleder, Mariagerfjord Gymnasium.

___________

OK-Klubben Kolding

Kan man få en masse at vide om et land med mere end 1.2 milliarder mennesker på et par timer? Ja det kan man, når Tine Elisabeth Larsen fortæller og viser billeder fra Indien, som Tine gennem næsten 20 år har gennemrejst, knyttet kontakter og venskaber i, arbejdet med og for udsatte børn og kvinder i - og et Indien som Tine har tabt sit hjerte til. Det var spændende, det var rørende, det var rystende og det var fortalt på flotteste vis. Hvis I støder på Tine et eller andet sted, så und jer selv at bruge et par timer på at blive meget klogere på Indien.
Erik Demant
Leder af OK-Klub og Skole


Jeg har lært meget om Indien i dag. 1000 Tak. Fine billeder.
Karina

Det var helt fantastisk. Jeg får rigtig lyst til at læse om alt jeg har hørt om i dag. En tydelig stemme og rigtig god forklaring. God dag, tak.
Jytte

________________

Foredrag FOF Sorø
Meget farverigt og spændende fordrag. Fyldt med fantastiske billeder.

Birgitte


Så spændende og inspirerende. En fantastisk øjenåbner for kultur, historie og nutid.
Tina

________________
Projekt Aktivklubben
Kære Tine

Tak for et spændende, levende og nærværende foredrag! Alle vores ”gæster” har kun givet positiv feedback, og foredraget lagde op til rigtig mange refleksioner og meget snak bagefter.

Det er ikke en nem målgruppe at fastholde – nogle bliver hurtigt rastløse og nogle bliver meget trætte. Men du formåede at fange alle på en eller anden måde.
Foredraget var dejligt varierende, og det var rigtig godt med ”stimulation” i form af musik og duft. Og et godt afbræk, da et par stykker prøvede tøj.

Jeg spurgte lige Charlotte, min kollega, om hun havde nogle kommentarer, men hun sagde blot ”det kunne ikke være bedre”.

Jeg beholder dine kontaktoplysninger og håber vores veje krydses igen engang.

Kærlig hilsen
Majken

________________

HOF Korsør
Berigende, belærende og hjertevarmt foredrag.
Lene________________
Foredrag hos Soroptimisterne i Ringkøbing
Super godt formidlet og med et indhold som gir´ stof til eftertanke hos alle kvinder.
Else

Foredrag på Erhvervsskolen Nordsjælland
Vi havde besøg på Erhvervsskolen Nordsjælland af foredragsholderen og Indien eksperten, Tine Elisabeth Larsen, i forbindelse med vores Indien tema i engelskfaget på hhx 3 år.

Vi har tidgere gjort brug af Tines foredrag, som altid er et godt supplement i undervisningen. Hun formår at formidle emner om Indien til vores elever på en interessant og fængende måde.

I foredraget fortalte hun vores elever, som i år var både 2. og 3. g’er, om kvinder og børn i Indien og introducerede os b.la. også til Dansk - Indisk Børnehjælps arbejde. Eferfølgende var der afsat tid til spørgsmål, hvilket førte til interessante diskussioner blandt vores elever.

Selve foredraget gav vores elever et godt indblik i Indien som land og den indiske kultur med et særligt fokuspå kvinderne, og var et godt supplement til den daglige engelskundervisning. Foredraget var med til at bringe eleverne tættere på Indien og den indiske kultur og var med til at gøre det hele mere virkelighedsnært for vores elever ved at møde en person som Tine, der opholder sig i Indien en stor del af tiden og har et indgående kendskab til landet. Kan varmt anbefales!
Trine