• Velkommen
  • Uddannelser og kurser
  • Jeg tilbyder
  • Foredrag
  • Rejser
  • Priser og online booking
  • Blog
  • Bog
  • Nyhedsbrev og kontakt
  • Profil
  • Fællesskab












En god historie
1997 - 2020



For mange mennesker efterlader et besøg i Indien et varigt indtryk. For nogle måske en mærkbar forandring.


For mig betød mit første møde med Indien en ændring af den vej jeg indtil da havde gået på. Ud af mit besøg opstod den humanitære foreningen, Dansk - Indisk Børnehjælp.


I ord og billeder skildrer jeg en rejse gennem næsten 23 års humanitært foreningsarbejde. Hvorfor opstod foreningen, hvad var formålet og hvordan arbejdede Dansk - Indisk Børnehjælp både i Danmark og i Indien? Hvad er det for udfordringer man kan støde på og hvordan løser man dem? Og hvorfor valgte foreningen at lukke i 2020?


Hvordan motiverer man frivillige, hvordan opnår man de mål man sætter og hvordan går man samme vej?


Foredraget giver mange ideer til, hvordan du selv kan gå i gang med at skabe en succesfuld forening samt masser af tips og ideer til konstruktivt og givende foreningsarbejde.

​

Det er en historie og en fortælling om det at have et mål og at gå efter det.


Læs artikel om Dansk - Indisk Børnehjælp.





Reference



Vi havde besøg af Tine fra foreningen Dansk - Indisk Børnehjælp, hvor Tine holdt foredrag om kvinder og pigers forhold i Indien, foreningens arbejde med at forbedre forholdene og Tines egen vej ind i dette arbejde.

I 1 ½ time blev 250 1g’ere og 100 hf’ere fanget Af Tines foredrag, billeder og tines personlige historie -
og det kræver sin m/k!

Tine har noget på hjertet, og formidler på en nuanceret, objektiv men også personlig og engageret måde om kvinders og pigers forhold i Indien og kampen for bedre vilkår.

Foredraget kan varmt anbefales og er særdeles relevant i forhold til engelsk, historie eller samfundsfag i gymnasiet.
Søren Urup, Uddannelsesleder, Mariagerfjord Gymnasium.



Vær i målet, se det for dig,lev det ud
Af Tine Elisabeth Larsen



I 1997 tog jeg til Indien for at lave research til min første bog om den danske missionær Anne Marie Petersen. Hun var personlig ven af Mahatma Gandhi, der i 1921 satte grundstenen til bygningen af kostskolen Seva Mandir. Denne skole stod Anne Marie Petersen i spidsen for frem til sin død i 1951.

Mit ophold på denne skole blev en stor oplevelse, og jeg havde ikke forestillet mig, at mit første besøg i Indien senere skulle afstedkomme en forening til gavn for børn og kvinder. Efter opholdet rejste jeg rundt i landet, og det blev en rejse ind i en hel anden verden. Indien rummer alt. Lige fra enorm gæstfrihed, skønhed og glæde til det modsatte. Ethvert øjeblik var under konstant forandring af alle de indtryk, jeg som rejsende blev udsat for.

I mit danske liv havde jeg fået mange muligheder, og jeg havde aldrig oplevet, at jeg var mindre værd, fordi jeg var pige/kvinde. I Indien oplevede jeg, at det bestemt ikke var ligegyldigt hvilket køn man havde. Det var en fordel at være født som dreng. Når en dreng kom til verden, var der fest i gaden, mens en nyfødt pige ofte blev forbigået af larmende tavshed. Det gjorde et meget stort indtryk på mig at opleve denne forskelsbehandling, og den dag i dag er det svært at forstå, at en pige ikke er lige så meget værd som en dreng. Læs hele artiklen.



Se alle foredrag nedenfor
Alle foredrag er ledsaget af billeder og effekter. Ønsker du en kombination, så kan det også lade sig gøre.



Læs referencer


I Anne Marie Petersen og Mahatma Gandhis fodspor
Det maleriske Sydindien
De savnede piger og kvinder
Åh Indien
Indien ind under huden
Landet med de mange facetter
Hindusimen
En god historie
Under fjerne himmelstrøg

Andre foredrag





Reiki healing