Gassho-meditation

Den skønneste meditationsformPå den Reiki-uddannelse jeg tilbyder, lærer eleverne den meditationsform, der på japansk hedder 'Gassho', der betyder, 'håndfladerne placeret sammen'. Du kender det sikkert fra eksempelvis Indien, hvor man, når man hilser, samler hænderne foran brystet. Det er en meget enkel meditationsform, der kombineret med Reiki-energiens blide energi gør, at man hurtigt føler sig mere afslappet og i ro. Samtidig bliver hjernebølgefrekvensen påvirket og det betyder at man går fra 'det aktive' sind til en dyb afslappethed. Denne afslappethed er med til at forløse stress, smerter og anspændthed og giver samtidig en følelse af lethed, overskud, klarhed og fornyet energi.


Når du på Reiki modul 1 bliver indviet til Reiki-energien og efterfølgende sætter dig ned og laver meditationen, vil du opleve en dyb ro og afslapning. De første 5 - 10 minutter kan tankerne kører afsted og det kan være en udfordring at slappe af. Men jo længere du sidder jo bedre. Efter 15 minutter oplever de fleste, at de forsvinder ind i en verden af ro, dyb stilhed og healing.


Og netop roen og stilheden, foreningen med vores sjæl, var Dr. Usuis formål med denne meditationsform. I følge kilderne brugte Dr. Usui denne meditation inden han skulle lave en Reiki-behandling, før møder, om morgenen og om aftenen eller hvornår han følte behov for det. Ved at gøre dette, skabte han et rum for stilhed og blev nærværende.


Sådan et rum har vi alle brug for. Vi har brug for stilhed for at kunne give slip på tankerne og mærke os selv. Mærke vores forbundethed, vores kærlighed og taknemmelighed.


'Gassho-meditationen' kan du lave siddende på en stol i din stue, eller ude i naturen, eller hvor det passer dig. Du samler hænderne foran dit bryst. Tager en dyb vejrtrækning og forbinder dig med Reiki-energien.


Jeg holder rigtig meget af at lave meditationen, når jeg opholder mig tidlig morgen i naturen. At være omgivet af naturens lugte og lyde og samtidig opleve at tankestrømmen og verden udenfor langsomt forsvinder for at blive erstattet af følelsen af at være fuldt tilstede og nærværende, er simpelthen fantastisk.